HTML

blogocska

kicsi gondolatok képecskék a fejemből morzsák és ez a blog morzsa és kenyérdarab kicsi galambok, csipegessétek és zárjátok a lelketekbe hogy én ilyen vagyok

Friss topikok

  • fáradt...: szia, én úgy vettem észre hogy Te sokkal inkább igényelnéd a szüleiddel kialakított őszinte kapcso... (2007.12.19. 23:41) negyedik (otthon)
  • Rohattt: Bocs, de nem tudtam most mindet végigolvasni, mer egyrészt má lassan korán lesz, másrészt mer ebbő... (2007.11.24. 02:43) Mire fel a büszkeség?!
  • Lyrien: Szia! Bocsánat, hogy ilyen későn válaszolok, remélem, még elolvasod... Maga a lakodalom inkább egy... (2007.08.04. 11:54) Esküvő

Linkblog

Köd

2007.06.22. 19:37 :: Lyrien

"Kezdettől fogva leehtnék szerelmes? Vagy talán a szerelmem megelőzte a szerelmem tárgyát? Sőt mi több, ez a szerelem létesítette a tárgyat, és kiragadta a teremtés ködéből. És mi a szerelem? És ugyan ki határozta meg a szerelmet? A meghatározott szerelem nem szerelem többé... És hogyan tudtam beleszeretni Eugéniába, ha voltaképpen nem is ismerem? Az ismeretség csak ezután következik. A szerelem megelőzi az ismertséget s emez megöli amazt. Nihil volitum quin praecognitum. Erre tanított Zaramillo pater. Én azonban az ellenkezőjét hiszem: nihil cognitum quin praevolitum. Az mondják, hogy ismerni annyit jelent, mint megbocsátani. Nem, megbocsátani annyi, mint ismerni. Előbb a szerelem, aztán az ismertség. S hogy szeressünk valamit, elég, ha sejtelmünk van róla, ha csak futólag látjuk. Sejteni valamit a ködben, szerelmi szándékkal. Ezután következik a tökéletes látomás. amikor a ködből vízcsepp, jégeső s hó lesz. A tudomány nem egyéb, mint jégeső. Nem, nem, köd, köd! Oh, ha sas lehetnék s a felhők között tudnék bolyongni! S láthatnám a napot, mint ködös fényt! Oh, a sas! Mit szólnának egymásnak a patmosi sas, amely a napba néz, de a sötétben nem lát s Minerva baglya, amely a sötétben lát, de nem tud a napba nézni."

(in: Miguel de Unamuno: Köd)

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://lyrien.blog.hu/api/trackback/id/tr51103994

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: evac chair training 2018.08.15. 20:36:37

Bírálod a rendszert? Repülsz! - hacsaknem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása