HTML

blogocska

kicsi gondolatok képecskék a fejemből morzsák és ez a blog morzsa és kenyérdarab kicsi galambok, csipegessétek és zárjátok a lelketekbe hogy én ilyen vagyok

Friss topikok

  • fáradt...: szia, én úgy vettem észre hogy Te sokkal inkább igényelnéd a szüleiddel kialakított őszinte kapcso... (2007.12.19. 23:41) negyedik (otthon)
  • Rohattt: Bocs, de nem tudtam most mindet végigolvasni, mer egyrészt má lassan korán lesz, másrészt mer ebbő... (2007.11.24. 02:43) Mire fel a büszkeség?!
  • Lyrien: Szia! Bocsánat, hogy ilyen későn válaszolok, remélem, még elolvasod... Maga a lakodalom inkább egy... (2007.08.04. 11:54) Esküvő

Linkblog

Mire fel a büszkeség?!

2007.10.06. 19:02 :: Lyrien

Mire való a büszkeség?

Miért nehéz kimondani az olyan szavakat, mint: "szeretlek", "köszönöm", "bocsánat" és így tovább...

Mintha lenne az emberek agyában egy gát, ami megakadályozza, hogy kimondja ezeket a szavakat. Pedig mennyi vesződségtől kímélné meg magát?!

Sokan szenvednek a szerelemtől, met akibe szerelmesek, azt se tudja, hogy léteznek. Pedig mennyivel egyszerűbb volna egyszerűen odamenni, és azt mondani: "szeretlek!" Miért fél az ember a visszautasítástól?

Miért büszke az ember? Mire fel?

Hiszen vannak olyan dolgok, amik semmibe nem kerülnek. Ilyen például azt mondani: "kérem" vagy "köszönöm" vagy "bocsánat". De nem, nem alázkodhat meg egy büszke halandó! Nem szabad, mert akkor nem látszik elég erősnek ahhoz, hogy kivívja vagy fenntartsa a többiek tiszteletét.

És itt a baj. Miért az elnyomással, a semmibe-vevéssel akarjuk fenntartani a tiszteletet magunk iránt? Miért nem vesszük észre a többieket? Miért nem figyelünk oda csak picivel jobban rájuk?

Ettől többek leszünk, vagy jobbak? Vagy esetleg előbbre haladunk a munkánkkal? Vagy megszerezzük az áhított szerelmet?

Talán...

De, hogy boldogok leszünk-e, és lesz-e, aki még évek múlva is szeret-e minket?

Kétlem...

Indítsunk hát hadjáratot a felesleges büszkeség ellen, ami romba dönti az emberséget! Mert minden ember egyenlő, senki nem jobb a másiknál annyival, hogy joga legyen lenézni, és mellőzni őt. Mert senki nem rosszabb a másiknál annyival, hogy joga legyen megalázkodni előtte. Mert mindenki egyenlő, csak van, aki többnek hiszi magát. De ettől nem lesz több.

Sőt!

Talán azzal leszünk boldogabbak, ha társaink felnéznek ránk, mert kegyesek vagyunk. Hiszen aki megtiszteli azzal a másik embert, hogy kimondja szerelmét-szeretetét, bocsánatkérését, köszönetét, az felemeli magához a másikat, aki tisztelni fogja ezért.

Csak a kölcsönös tisztelet viheti előbbre a világot.

Köszönöm.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lyrien.blog.hu/api/trackback/id/tr50188390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peti 2007.10.15. 20:36:33

Tegnap keresgettem a guglival és akkor találtam meg ezt az oldalt.. át fogom olvasni, csak azért írtam, hogy legyen valamilyen visszajelzés, hogy van aki olvas ;)
Légy jó!
Peti

Lyrien 2007.10.16. 17:54:01

Hát, én olvasok. Főleg a saját blogomat :) Nem tudom, hogy más is olvassa-e :D

Rohattt 2007.11.24. 02:43:16

Bocs, de nem tudtam most mindet végigolvasni, mer egyrészt má lassan korán lesz, másrészt mer ebből nem lehet egyszerre sokat elolvasni. Most néztem a Drakulát az eggyesen, és gondoltam feljöök netezni, hogy ne legyenek olyan rossz álmaim... Nos hát igen. Asszem jó helyre jöttem én is...
Szóval van amit értek (persze közel se mindent, mert hát ahhoz te túl zseniális vagy, hogy azt én teljesen megértsem), de azt nem, hogy ezt a elborult Líviát én mér nem látom soha? Leírva totál más képet festesz magadról mint hallgatva. Persze lehet, hogy én vagyok hülye meg túl egyszerű. Na jó leggyél, majd még olvaslak!
süti beállítások módosítása